Директорите на всяко училище в област Пазарджик ще изготвят график за присъственото и неприсъственото обучение до края на декември

Директорите на всяко училище на територията на област Пазарджик трябва да изготвят график за своето училище за присъствено и неприсъствено обучение до края на декември съобразно обстановката на територията на съответното училище. Това каза зам.-областният управител Йордан Кожухаров след днешното заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19 в област Пазарджик. Решението е по предложение на началника на РУО-Пазарджик, уточни той. Решението няма да бъде еднолично взимано от директорите, а ще се съгласува с Педагогическия съвет,  Обществения съвет на училището и  с нагласите на родителите.

На този етап от МОН и РУО Пазарджик смятат, че локалното вземане на решение за преминаване към преминаване на обучение в електронна среда, е най-правилният подход за учебните заведения. До момента в областта положителни проби за коронавирус са дали 53 човека училищен персонал. Учениците положителни за COVID-19 са 21.

Oborishte.bg

 

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn