Директори на професионални гимназии и училища от областта, заедно с представители на РУО- Пазарджик посетиха „Асарел-Медет“

Директори на професионални гимназии и на други училища от Пазарджишка област, заедно с представители на Регионалното управление на образованието в Пазарджик, посетиха „Асарел-Медет“ днес.


Целта им бе да се запознаят с организацията на дуалното обучение в компанията и да научат повече за старта и развитието на проекта от 2014 г. досега.


Двудневната работна среща в Панагюрище се организира от РУО-Пазарджик, като един от основните въпроси е именно за дуалното обучение, към което има все по-голям интерес.
Директорите на 25 училища от региона видяха как протича обучението на настоящите ученици от 11. и 12. клас, които учат минни специалности в панагюрската професионална гимназия. Те лично разговаряха с наставниците на младежите и с учителите им по практика. Какви са предимствата на дуалното обучение чуха от младите специалисти, които през миналата година успешно завършиха първия випуск и вече са част от екипа на „Асарел-Медет“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn