Директорката на СОУ „Нешо Бончев“ Веска Барова замина за семинар в Ню Йорк

Директорката на СОУ „Нешо Бончев“ Веска Барова вече е в Ню Йорк, където ще премине професионално обучение по програма „Академия за училищни лидери“ на Фондация „Америка за България”. За участие в образователния семинар Барова бе избрана с още 14 директори от цялата страна. Обучението е организирано от Фондация „Америка за България” и е част от селективната програма „Академия за училищни лидери“. Българските училищни лидери ще имат възможност да посетят местни училища и да обменят опит с американски колеги.
Програмата „Академия за училищни лидери“ на Фондация „Америка за България” и Института за международно образование (Ню Йорк) за втора година избира 30 български директори на държавни и общински училища за професионално обучение с водещи педагогически специалисти от САЩ. Специално разработената за България програма се фокусира върху инструменти за ефективно училищно лидерство, педагогиката на 21 век, създаване на професионална учебна общност в училище и нови похвати за въвеждане на проектно-базирано обучение.
В резултат на осемдневния семинар, който се провежда през месец април, всички участници разработиха иновационни планове за развитие на своите училища в сътрудничество със специалистите от Колежа Банк Стрийт. На базата на плановете за развитие бяха избрани 15-те директори, които ще се включат в програмата.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn