Директорът на Исторически музей-Панагюрище доц.д-р Атанас Шопов получи награда „Златен век“ за принос в областта на културата

Министърът на културата Боил Банов отличи заслужили български творци по повод 24 май – Ден на българската култура и писменост. Най-високото отличие на Министерство на културата, наградата „Златен век“, бе връчена на изявени български творци в областта на девет категории.

С почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики – златен, грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност по повод 24 май беше награден директора на Исторически музей-Панагюрище доц.д-р Атанас Шопов.

При връчването на отличието министър Банов заяви, че с традиционните отличия, показваме, че културата в тази страна е жива и продължава да ражда велики умове и таланти. „Кръговратът на живота е абсурден. Всички, които работим в сферата на културата го знаем много добре“, каза Банов и призова за минута мълчание в памет на голямата оперна певица Христина Ангелакова. Световноизвестният мецосопран си отиде на 20 май, на 73 години.

Церемонията по награждаването приключи с химна „Върви народе, възродени“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn