Директорът на СУ”Нешо Бончев” Веска Барова и учителят Пенка Дюлгярова участваха в майсторски клас „Класната стая на 21 век – умения, иновации, технологии”

На 25-ти октомври в пловдивския хотел „Империал” се проведе конференция „Майсторски клас. Класната стая на ХХІ век-умения, иновации, технологии”. СУ „Нешо Бончев” беше представено от директора Веска Барова и учителя Пенка Дюлгярова, съобщи за Oborishte.bg  екип „Журналисти в действие” при СУ „Н. Бончев”.

Целта на форума бе обмяна на добри практики и маркиране на основните насоки в развитието на българското образование. Присъстващите търсиха отговор на въпроса как промяната в света около нас трябва да промени начина на преподаване и организацията на класната стая. Как да развиваме уменията на ХХІв. в класната стая? – беше темата на първия модул на събитието. След това участниците дискутираха по въпроса Защо са важни иновациите в образованието и как да ги инициираме. Третият модул на конференцията насочи вниманието към това как чрез технологиите училищният лидерски екип да постигне резултатите, които променят позитивно живота на децата.

В събитието като организатори и участници се включиха ПУ “Паисий Хилендарски” и Световен образователен форум-България. Гост-лектори бяха Тон Дюиф- бивш председател на Европейската асоциация на училищните директори, сега председател и на Световния образователен форум, Мария Гайдарова – председател на Световния образователен форум в България, директор на ОУ “Райна Княгиня” – Пловдив. Презентатори в последния модул бяха проф. д-р Галин Цоков – заместник-декан на Педагогическия факултет в ПУ и Александър Ангелов – управител на ЦТО.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn