Диригентът на смесен хор при НЧ „Виделина-1865“, гр. Панагюрище Анета Калпакова получи приза „Сладкопойна чучулига“

Неправителствената организация „Общество за музика и танц“ присъди за седемнадесета поредна година приза „Сладкопойна чучулига“ на изтъкнати творци от Пазарджик и региона. Областният управител Стефан Мирев и кметът на община Пазарджик Тодор Попов връчиха наградите на номинираните за 2018г. Тони Райкова – ръководител на балетна школа „Марина“ към НЧ „Христо Ботев“ Пазарджик, Аделина Пещерска – хореограф на представителен ансамбъл за народни песни и танци „Чепино“ Велинград и Анета Калпакова – диригент на смесен хор при НЧ „Виделина-1865“ Панагюрище.

Годишният приз „Сладкопойна чучулига” се връчва всяка година в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. През изминалите  години са наградени много художествени ръководители и  творчески състави за приноса им в изкуството и културата в Пазарджик и областта.  Името на наградата е по идея на Григор Куманов, а статуетката е дело на пазарджишката художничка Маргарита Иванова. Средствата за изработването на статуетката са осигурени от областния управител, кметът на община Пазарджик осигурява парични награди за призьорите.


След тържествената церемония присъстващите в залата на театъра се насладиха на изпълненията на възпитаниците на наградените ръководители.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn