Дистрикт-гуверньорът на Ротари България Борислав Къдреков гостува на панагюрските ротарианци

Дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 Ротари Интърнешънъл България Борислав Къдреков беше специален гост на „Ротари клуб” – Панагюрище във вторник, 3 август. Той беше придружен от Нина Лискова, Асистент ДГ, Зона VII, обхващаща клубовете Велинград, Пазарджик, Пазарджик-Бесапара, Панагюрище, Пирдоп.

Гостите и домакините поднесоха венец и се поклониха пред паметника на първия българин-ротарианец Събо Николов в градския парк.

Официалната среща в ресторанта на комплекс „Каменград“ започна с ротарианската молитва.

Дистрикт-гуверньорът Борислав Къдреков представи пред панагюрския Ротари клуб, младите ротарианци от Ротаракт и Интеракт основните цели на настоящата ротарианска година. Той отправи и няколко послания: възстановяване на вътреклубния живот и приятелските срещи, клубовете да се увеличат нетно, поне с един човек, за да си гарантират стабилност, много топли грижи за Ротаракт и Интеракт, което гарантира бъдеще. Правете проекти. Имате отлични отношения с Общината, в синхрон с тях межете да разпознаете нуждите и, какъв да бъде проекта, така, че да се отрази на общността. Не е важно колко имаш, а колко даваш, защото остава това, което си дал“, каза Къдреков и допълни:Моя болка е, че ротарианците нямаме лоби, а можем да го направим чрез общуване с клубове извън България, там срещаме хора, които чистосърдечно ни разпознават като приятели, ето защо, трябва да търсим „Ротари Посланици на България“. Необходимо е да работим и за изграждане на лидери на клубно ниво. С обръщението приятели, никога да не забравяме, че ние наистина сме го приели осъзнато това обръщение, то не е формално, и човекът до нас трябва да го чувства така“, призова Дистрикт-гуверньорът.

В края на официалната част на събитието Борислав Къдреков връчи на президента на „Ротари клуб” – Панагюрище Динчо Маринов флагче с темата на ротарианската година „Служим, за да променяме живота“. От името на домакините,

Маринов подари на високия гост картина на младата художничка Мария Иванова, ученичка от НХГ“Цанко Лавренов“, гр.Пловдив , сътворена по време на традиционния Национален пленер „Стефан Чуклев“ организиран от „Ротари клуб“ – Панагюрище.

Дистрикт-гуверньорът връчи флагове на представителите на Ротаракт и Интеракт, и малки подаръци на членовете на борда и част от членовете на клуба.

По време на визитата си в Панагюрище, Дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 Ротари Интърнешънъл България Борислав Къдреков се срещна с кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Градоначалникът благодари за добрата съвместна работа през годините и увери ръководството на благотворителната организация, че общината ще продължи да си партнира с тях и в бъдеще.

Още снимки от събитието може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn