Дистрикт гуверньорът на Ротари България д-р Димитър Димитров на визита в Панагюрище

Дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 Ротари Интърнешънъл България д-р Димитър Димитров беше специален гост на „Ротари клуб” – Панагюрище в понеделник, 23 януари. По традиция срещата започна с ротарианската молитва, Химна на Република България и Химна на Ротари.

rot2

Дистрикт гуверньорът направи обобщение на случващото се в организацията , след посещението си в над 50 клуба в България, от общо 87 –те в Дистрикта , като заяви ” Многообразието е това, което ни отличава от сродните ни благотворителни организации. Аз съм уверен, че Ротари България има своето място, има своето бъдеще!”

DSC08626

Д-р Димитров акцентира върху темата за настоящата ротарианска  година „Ротари в служба на човечеството”, като подчерта , че това е тема по която не може много да се говори, може да се работи. Дистрикт гуверньорът открои три приоритета в работата на Ротари България: запазване и увеличаване на членската маса, разработването на устойчиви хуманитарни проекти, познаването и положителният публичен имидж на Ротари.Той допълни, че тази година ще бъде чествана 100-годишнината на Фондация Ротари и в тази връзка призова членовете на панагюрския клуб да отбележат тази годишнина чрез дарение от всеки ротарианец или изпълнение на хуманитарен проект в приоритетна област.

DSC08606

„Благодаря ви за това, което сте направили, това което правите, и това което ще направите. Миналата година „дарявахме светлина”, през тази година „заедно служим на човечеството”, а догодина ще оценяваме какво сме направили”, каза в заключение д-р Димитров.

Приети бяха трима нови членове на „Ротаракт клуб” – Панагюрище . Десислава Узунова, Яница Таушанова – Мирева и Христо Елкин получиха своите значки лично от Дистрикт гуверньора.

DSC08630

След това д-р Димитров връчи на президента на Ротари клуб” – Панагюрище адв. Джубелиев флагчето „Признание на Ротари Интернешънъл” , като „Клуб № 1” на Дистрикта по отношение на даренията си към Фондация „Ротари” през 2015 – 2016 година, както и лчния флаг на Гуверньора, на който бе написал „С признателност за огромния принос”. Президентите на Ротаракт и Интеракт клубовете Илия Богоев и Десислава Ботева също получиха флагове от Дистрикт гуверньора.

rot

Панагюрските ротарианци поднесоха в дар на д-р Димитров своя флаг и икона. Вечерта завърши с обща снимка.

DSC08655 DSC08658 DSC08660

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn