Днес в Панагюрище ще се проведе дискусия на тема „Отглеждане на грамотно поколение чрез четенето – пресечни точки и ползотворно сътрудничество”

ОУ „Проф. Марин Дринов” и Фондация „Детска книга” организират дискусия на тема „Отглеждане на грамотно поколение чрез четенето – пресечни точки и ползотворно сътрудничество”, като част от петото издание на Националната награда „Бисерче вълшебно”. Събитието ще се проведе на днес, 6 март от 15:30 ч. в зала „Асарел”, хотел „Каменград”.
Утре от 11 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник ще бъде даден старт на посланическа кампания „Активните бисерчета”. Тя цели да провокира младите хора от 6 до 18 години да станат активни посланици и участници в популяризирането на единствената българска книжна награда, чието жури са самите деца.
Проектът „Бисерче вълшебно” цели да запознае децата с модерната художествена литература, издавана на български език, и да насърчи четенето сред подрастващите. Организатор на наградата е фондация “Детски книги”, а кампанията се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката и сайта за книги и четене „Аз чета”. Домакин на местно ниво е ОУ „Проф. Марин Дринов”. Общо 104 заглавия в 4 категории ще се борят за статуетките в най-голямата читателска награда за детски книги у нас „Бисерче вълшебно“ 2017, чийто старт бе даден днес. Децата на възраст от 6 до 15 години включително могат да гласуват за любимата си книга онлайн на www.biserche.com до 22 април включително. Номинираните заглавия са издадени на български език през 2016 година и не присъстват в задължителните училищни списъци по литература.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn