Днес е пикът на тежките магнитни бури

Пикът на магнитните бури, които връхлитат Земята от няколко дни, се очаква днес. Това ще е на фона на горещините, които продължават. Силните слънчеви изригвания започнаха на 23 юли, но най-сериозно те ще се усетят  днес. На 3 август отново ни очаква магнитна буря, но тя ще бъде слаба, съобщи NOVA.
Експертите предупреждават, че ако изригванията достигнат най-високото ниво Х, възрастните хора и тези, които имат проблеми със сърдечно-съдови заболявания, ще почувстват с пълна сила проявите на слънчевата активност върху себе си.
Магнитните бури могат да предизвикат учестено сърцебиене, промени в кръвното налягане, хипертонични кризи, аритмия, тахикардия, екстрасистоли, инсулти, риск от инфаркт. Сред симптомите са неразположение и главоболие. Освен от магнитни бури тази седмица трябва да се пазим и от жегите.Температурите ще се задържат над 30 градуса, а прогнозите са до неделя да се покачат до 38 градуса. Сериозни валежи в следващите седмици не се очакват. По-сериозно засушаване се наблюдава в Югоизточна България.

В същото време на 20-и юли на територията на Кувейт  бе измерена най-високата температура на планетата за цялата история на метеорологичното наблюдение. Рекордната стойност за повърхността на Земята е достигнала 54 градуса над нулата по Целзий в Мутриба, Северозападен Кувейт.Тези данни за световен рекорд са потвърдени от Световната метеорологична организация.В края на миналата седмица от организацията съобщиха, че юни 2016-а е бил най-горещият месец откакто се правят измервания.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn