Днес е публичното обсъждане на проектобюджета в Панагюрище

Днес от 17:00 часа в сесийната зала в сградата на Общинска администрация ще се проведе публичното обсъждане на проекта на бюджета на Община Панагюрище за 2018 година.

„Убедени сме, че разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за бъдещето и те трябва да се вземат с активното участие на гражданите”, се казва в поканата от градоначалника Никола Белишки към жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата общественост.

Общата рамка на предложения бюджет за 2018 година без преходен остатък от 2017 година е 16 180 000 лева. Неповишаване размера на местните данъци и такси е сред основните акценти  в проекта на Бюджет 2018  на Община Панагюрище. Това става ясно от публикуваните в сайта на администрацията основни параметри по проекта на общинския бюджет за настоящата година. Сред другите акценти са увеличение на средствата за образование и въвеждане на нов модел на финансиране, успешното реализиране на проекти по ОП„Региони в растеж“ в образование- пълно реновиране на детските градини в град Панагюрище; рехабилитация на улични настилки, тротоари и зелени площи в град Панагюрище; повишаване качеството на предоставяните публични услуги, въвеждане на системи за електронен документооборот от Община Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn