Днес е публичното обсъждане на проектобюджета в Панагюрище

Днес от 17:00 часа в сесийната зала в сградата на Общинска администрация ще се проведе публичното обсъждане на проекта на бюджета на Община Панагюрище за 2017 година.
„Убедени сме, че разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за бъдещето и те трябва да се вземат с активното участие на гражданите”, се казва в поканата от градоначалника Никола Белишки към жителите на общината, представители на бизнеса, неправителствени организации и цялата общественост.
15,4 млн. лева е проектобюджетът  на Община Панагюрище за тази година. Неповишаване размера на местните данъци и такси е сред основните акценти  в проекта на Бюджет 2017  на Община Панагюрище. Това става ясно от публикуваните в сайта на администрацията основни параметри по проекта на общинския бюджет за настоящата година. Сред другите акценти са реализацията на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж“, чрез които се цели пълно реновиране на детските градини в град Панагюрище, рехабилитация на улични настилки, тротоари и зелени площи; водопроводи и изграждане на детски площадки в малките населени места на общината; запазване и повишаване качеството на предоставяните услуги от Община Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn