Днес е световният ден на думата: „Благодаря“

Днес е най-учтивият ден в годината – Световен ден на думата „Благодаря“ (International Thank You Day). Това е и една от най-хубавите думи в нашия речник, означава „дарявам благо, добрина, добро“. Когато чуем „Благодаря“ след услуга или добро дело това автоматично ни кара да се чувстваме по-добре. Думите, с които изказваме благодарност, имат магически свойства – с тяхна помощ хората доставят радост един на друг, показват внимание и разменят положителни емоции – нещо, без което живота ни би бил мрачен. За някои тази дума е вълшебна и не трябва да я забравяме. Важно е думите на благодарност да се изговарят от сърце. Според психолозите думите на благодарност са ласкателни и могат душевно да стоплят и успокоят хората.

„Благодаря“ е най-простото послание. Днес може да изразите благодарността си към вашите близки, приятели, свои учители, дори към домашните любимци.

Кажете „Благодаря“ на любимите хора, прегърнете ги и се заредете от техните усмивки. Не забравяйте, че не само днес трябва да сме благодарни.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn