Днес започва Световното по фойерверки

Седмото поредно издание на Световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище, България – 2019 г. започва днес, 17 май.

Организатор и финансираща събитието е Община Панагюрище, съорганизатор – „Огнена хризантема“ ЕООД. Генерален спонсор на Световния шампионат по фойерверки е „Асарел-Медет” АД. Събитието се осъществява и с финансовата подкрепа на „Оптикс“ АД, комплекс „Старосел“. Официален партньор на първенството е пиротехническата компания „ORION ART“ – Москва, Русия.

Тази година на площад „20 април” са позиционирани няколко шатри, а едната от тях ще осигури над 100 седящи места. За консумация ще се предлагат барбекю, безалкохолни напитки и наливна бира.

Отборите, които ще участват, са победителят от 2018 година НорвегияЛатвия и Крим.

Водещи на Световния шампионат по фойерверки за купата на Панагюрище, България‘2019 ще бъдат Лазар Вълчев – телевизионен водещ в The Voice, финалист в първото издание на българското телевизионно музикално шоу Music Idol, носител на наградата „Изпълнител на годината „Хит -1” и Александър Иванов – организатор и водещ на „Плюс фестивал“ в Пазарджик и „Балкански младежки фестивал“ в Сандански.

Откриването на шампионата е насрочено за 20 часа днес и ще бъде последвано от подгряваща заря от „Огнена хризантема“ и концерти на МАРИЯ ИЛИЕВА, РОК ГРУПА „SLIPPERS“ . Първи своето шоу ще демонстрира отборът на Крим.

На 18 май ще се изявява отборът на Норвегия, който спечели световното през 2018 година, а зрителите ще се забавляват с изпълненията на ТИТА, ГРУПА „СКАНДАУ“, ГРУПА „ЛУНАПАРК“.

В последния ден от шампионата – 19 май, своето фойерверк шоу ще покаже отборът на Латвия, а художествената програма предвижда изпълнения на ЙОАННА ДИМИТРОВА, PAVELL & VENCI VENC’, РОК ГРУПА „SEVI“. Официалното награждаване е предвидено за 22:15ч в неделя.

По регламент състезателните отбори представят 2-минутно свободно фойерверк шоу, което не се оценява. След това имат на разположение от 3 до 7 минути, в които представят свое собствено състезателно шоу. Условията за всички участници са еднакви. Подсигурени са еднакви по вид ефекти и материали. Големината на бомбите е идентична за всички отбори, а броят на фойерверките е равен. При изпълненията на състезателите от особено значение при тези условия е талантът и умението да се представи изкуството на фойерверките.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn