Днес панагюрските самодейци гостуват с постановката „Балканиада” в с.Баня

Тази вечер, Театралната формация при НЧ“Виделина – 1865“, гр. Панагюрище, с ръководител Дочка Кацарева ще представи постановката „Балканиада“ на Любинка Бобич в село Баня. Представлението е от 19:00 часа, на сцената на местното НЧ”Пробуда-1872”.

Адаптация и постановка Дочка Кацарева. Участват: Мирослав Цветков, Магдалена Джолова, Нина Кехайова, Стефан Рапонджиев, Юлия Богоева, Нина Истревска, Гергана Томова, Донна Елшишка, Иван Кузманов, Милен Мулешков, Стоян Цацов, Виктория Манева. Декори- Пепа Машева. Музика- Марин Карамаринов.

„Балкански аристократи“ е суперкомедия на Любинка Бобич, в която са описани обикновени жизнени проблеми, които са станали в 19 век, но са абсолютно актуални и днес. Може ли балканецът да бъде европеец ? Трябва ли да прескочим границата, до къде да запазим балканската си същност и да приемем европейския начин на живот? А трябва ли като станем европейци да загубим собствената си идентичност и да бъдем смешни в очите на хората. Актьорите се опитват да бъдат европейци, но всъщност не могат, защото балканското в тях е много по-силно. Отговорите остават за публиката.

Панагюрските театрали очакват с нетърпение срещата с публиката в с.Баня.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn