Днес представят „За чудо и приказ“. Книга за деца от 13 до 103 години

Днес от 17.30 часа в музикалната зала на читалище „Виделина -1865” ще бъде представена книгата „ За чудо и приказ” на известната българска поетеса Ники Комедвенска. Организатори на литературната среща са Артклуб „Асарел”, Литературен клуб „Виделина” и Общинска библиотека „Стоян Дринов”.
Главният герой в книжката се казва Дончо. Той е калпазанин, не слуша никого и се оправя със света по свои правила. Може да те побърка, може и да те разсмее до сълзи, но винаги намира начин да постави нещата в правилен, типично Дончов ред.  Защото си е Дончо.
„За чудо и приказ“ се появява на белия свят благодарение на своя автор – Ники Комедвенска, вълшебната четка на художника Стайо Гарноев и ентусиазма на издателство „Астарта“.
„Много се забавлявах, докато писах тази книга. Забавлявайте се и вие, докато я четете”, казва авторката и допълва, че „не е много лесно да се каже за коя възраст е подходяща. Макар че Дончо е дете, определено не е за деца, по-скоро е за възрастни. Да кажем, че е за деца от 13 до 103 години, които обичат да се смеят”.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn