Днес представят спектакъла „Годеж на отсъстващия копривщенски масърлия Никола Лютов през 1907 г.”

Днес, 9 юни, от 19:30 часа, в театралния салон на НЧ  „Виделина-1865” ще бъде представен спектакълът „Годеж на отсъстващия копривщенски масърлия  Никола Лютов през 1907 г.” на танцово–театрална формация „Кръшно хоро” и клуб „Традиция” гр. Копривщица. Режисьор и сценарист на постановката е Райна Тотева. Декорите са дело на Стефан Чурчуланов, а хореографията е на Лучка Чотова. Сред актьорите в постановката ще бъде и кметът на община Копривщица Генчо Герданов. Входът ще бъде под формата на дарение – който колкото прецени, толкова да остави.

Постановката ще върне зрителите в патриархална Копривщица, с нейните нрави, обичаи и колоритни образи. В нея се разказва за необикновения годеж на масърлията Никола Лютов, който отсъства, защото е на гурбет. Бъдещата съпруга е избрана от майката и близките му. Тя се запознава с фотографията му, а се сгодява за ризата и потурите му.

Актьорската игра, заедно с невероятния текст, изпълнен на копривщенски диалект, ще предизвикат силни емоции и много смях у публиката. Входът ще бъде под формата на дарение – който колкото прецени, толкова да остави.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn