Днес пътуващото лятно кино на БНТ гостува в гр. Панагюрище с комедията в две части – „Резерват за розови пеликани“ и „Легенда за белия глиган“

След откриващата прожекция на „Пътуващо лятно кино с БНТ1“ в столицата на 19 юли, където филмът „Посоки“ на режисьора Стефан Командарев гледаха повече от 800 почитатели на киното, инициативата на обществената медия продължава.

Днес, 23 юли, откритият басейн „Лидо“, в Панагюрище ще се превърне в кинотеатър, където ще бъде представена комедията в две части – „Резерват за розови пеликани“ и „Легенда за белия глиган“ на режисьора Ивайло Джамбазов. Филмът е отличен със специалната награда на журито за най-добър детско-юношески филм на четвъртия балкански фестивал на детското кино „Златна амфора“ (2003 г.), както и за оригинално постижение в телевизионното игрално кино за деца и юноши „Златната ракла“ (2003 г.). Зрителите ще си припомнят впечатляващите роли на актьорите Кръстьо Лафазанов, Теодор Елмазов, Валентин Ганев, Стефан Щерев, Христа Николва, Даниела Кръстева, Десислава Тенекеджиева, които участват в продукцията на БНТ.

Забавна история за деца, в която 6 пълнички хлапета, изпратени да отслабват в дебелариум се борят героично с глада. Така неусетно, в приключения и изпитания, те се научават какво е истинско приятелство и как се става истински малък мъж.

Любителите на киното в Панагюрище ще гледат и Марта Вачкова в първия късометражен филм на режисьора Николай Стоичков („No Blink“) – „За какво служи хлябът“. За участието си в продукцията актрисата получава приза за най-добра женска роля на фестивала в Москва през 2016 г. В прожекцията на открито ще бъде включена и продукцията „Царят на купона“ на режисьора Йоргос Зоис („EU&ME“).

Филмовата програма започва в 21:00 часа, а на разположение на най-малките зрители ще бъде и Пътуващата детска библиотека на БНТ.

 

Oborishte.bg 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn