Днес стартира Седмицата на духовността

С представяне на мултимедийна презентация на тема „Панагюрските будители през възраждането” днес започва Седмицата на духовността, посветена на будителството, която ще се проведе по инициатива на Община Панагюрище в периода 26 октомври-1 ноември. Събитието е в камерната зала на Театър Дом-паметник от 16:30 часа. Ще бъдат наградени и участниците от ученическия конкурс, посветен на будителството, който бе организиран от Центъра за подкрепа на личностното развитие и Общинска библиотека „Стоян Дринов“. В 17:30 часа, отново в камерната зала на театъра, ще се проведе среща – разговор с доц. Петър Хаджинаков, преподавател по история на литературата на тема „ИНТЕЛЕКТЪТ – ОРЪЖИЕ НА БЪДЕЩЕТО”.

Седмицата на духовността ще продължи с редица културни прояви в дните до 1-ви ноември:

27 октомври  – 19:00 часа – Театър Дом – паметник, голяма зала  – „ЯВОРОВ, ЛОРА И МИНА В ЧАСА НА СИНЯТА МЪГЛА”.Автор и постановка: Бойко Илиев;  Участват: Иван Радоев, Елена Петрова, Мариела Топалова
28 октомври – 10:00 часа – 16:00 часа  – Общинска библиотека „Стоян Дринов” – Ден на отворените врати в библиотеката  „БИБЛИОТЕКАР ЗА ЕДИН ДЕН”
28 октомври – 17:30 часа – Исторически музей –Фотодокументална изложба „40 ГОДИНИ АРХЕОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ НА КРЕПОСТТА „КРАСЕН”
31 октомври –17:30 часа – Народно читалище „Виделина-1865” – Представяне на книгата на Петър Карапетров  „КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ПАНАГЮРСКОТО ВЪСТАНИЕ”
1 ноември 2016 година
18:00 часа – Театър Дом-паметник, голяма зала – Национално турне  на група „Хоризонт” под мотото „ИЗПЕЙ „ОБИЧАМ ТЕ” НА БЪЛГАРСКИ”  в подкрепа на българския език и БГ музика в ефира.

Oborishte.bg

 

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn