Днес теглят жребия за реда на обръщенията на кандидатите за президент и вицепрезидент на републиката, участващи в новия избор на 13 ноември 2016 г. по БНТ И БНР

Със свое решение от 8 ноември Централната избирателна комисия определи деня, часа и мястото за теглене на жребий за реда на обръщенията на кандидатите за президент и вицепрезидент на републиката, участващи в новия избор на 13 ноември 2016 г. по Българската национална телевизия и Българското национално радио.

При произвеждане на нов избор за президент и вицепрезидент на републиката допуснатите кандидати имат право да отправят обръщения в програмите на Българската национална телевизия и Българското национално радио на 11 ноември 2016 г. (последен ден на предизборната кампания) в рамките на 10 минути за всеки един от тях. Поредността на обръщенията се определя чрез жребий, проведен съобразно процедурата по т. 4 – 11 на Решение № 3600-ПВР от 22 септември 2016 г. на ЦИК, като в кутията по т. 6 се поставят еднакви по размер пликове, всеки от които съдържа имената на допуснатите до нов избор кандидати за президент и вицепрезидент на републиката и наименованието на партията, която ги е издигнала. Поредността на изтеглените пликове определя последователността на изявата на кандидатите за президент и вицепрезидент в обръщенията по т. 1.Тегленето на жребия се извършва публично и ще се проведе днес, 9 ноември от 10.30 ч. в сградата на Народното събрание.

Резултатите от проведения жребий Централната избирателна комисия обявява с решение по реда на чл. 57, ал. 2 от ИК и Решение № 4 от 21 март 2014 г. на ЦИК.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn