Днес „Часът на Земята“ ще обиколи света. Панагюрище се присъединява към световната инициатива

Тази година „Часът на Земята“ ще обиколи света за десети път. На 25 март милиони хора в над 170 държави по света ще загасят светлините от 20,30 до 21,30 ч., за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени.

За поредна година и Община Панагюрище се включва в инициативата „Часът на Земята“, като през изминаващата седмица бяха организирани и провеждани редица мероприятия, инициирани от ученици, преподаватели и ръководители в цялата община. Тази вечер от 20:30 часа до 21:30 часа ще бъде спряно осветлението на централния площад „20-ти април“ в град Панагюрище и на площадите „Райна Княгиня“ и „Цар Освободител“.

Ръководството на община Панагюрище призовава всички учреждения, институции, фирми и граждани да се присъединят с подходящи инициативи към „Часът на Земята‘2017“. По този начин всеки ще може да изрази своята съпричастност към проблемите на промените в климата и да заяви готовност за съдействие при тяхното решаване, заявяват от Общината.

Мотото на „Часът на Земята“ в България тази година е:
„Загаси светлините, отвори очи за планетата“, като призивът към всеки от нас е да се замисли как с начина си на живот може да помогне на Земята. Съвпадането с Деня за размисъл е случайно, но е добър повод да поговорим за изборите, които правим и които са ежедневни.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn