Днес „Часът на Земята“ ще обиколи света. Панагюрище се присъединява към световната инициатива

Тази година „Часът на Земята“ ще обиколи света за единадесети път. На 24 март милиони хора в над 180 държави по света ще загасят светлините от 20:30 до 21:30 ч., за да привлекат вниманието на съграждани, бизнеси, учени и правителства към спешната нужда от действия срещу климатичните промени.

За поредна година и Община Панагюрище се включва в инициативата „Часът на Земята“, като през изминаващата седмица бяха организирани и провеждани редица мероприятия, инициирани от ученици, преподаватели и ръководители в цялата община.

Тази вечер от 20:30 до 21:30 часа ще бъде изгасено осветлението на централния площад „20-ти април“, а доброволците от БМЧК – Панагюрище ще оформят панделка със запалени свещи. Флашмоп ще организира Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.

Ръководството на община Панагюрище призовава всички учреждения, институции, фирми и граждани да се присъединят с подходящи инициативи към „Часът на Земята‘2018“ на 24 март. По този начин всеки ще може да изрази своята съпричастност към проблемите на промените в климата и да заяви готовност за съдействие при тяхното решаване, заявяват от Общината.

Мотото на „Часът на Земята“ тази година е:”Свържи се с природата”. Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. Тъй като световното биоразнообразие намалява с безпрецедентен темп, Часът на Земята ще фокусира усилията си върху още по-масова подкрепа за опазване на биологичното разнообразие и природата.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn