Днес шефовете на ФК” Оборище” решават за бюджет и треньор

Днес, УС на изпадналия от Втора лига ФК Оборище(Панагюрище) се събира на първа сбирка след злощастния край на отминалия сезон. Шефовете на панагюрския футболен клуб най-напред ще направят трезв анализ на завършилият в края на месец май шампионат и причините за отпадането на отбора при аматьорите. По-важните точки от дневния ред обаче са свързани с настоящето и близкото бъдеще на клуба.

„Най-напред трябва да определим целите за новия сезон, а те ще бъдат свързани с бюджета. От парите, които успеем да осигурим като спонсорство от „Асарел – Медет”АД и останалите фирми – партньори ще стане ясно в каква посока ще поемем”, разясни председателят на УС Стоян Байряков.

Казусите пред него и колегите му от ръководството обаче далеч не приключват с това. Към момента „Оборище” няма нито треньор, нито футболисти. След като утвърди бюджета за новото първенство  Управата на клуба ще трябва да определи и новия наставник.

Байряков определи тиражираната в столичен сайт информация за евентуално връщане на тандема Емил Велев – Румил Жотев като напълно несъстоятелна. „Тези имена въобще не са обсъждани с колегите от УС”, потвърди Байряков.

Според други източници от ръководството на отбора, пожелали анонимност Емил Велев и Румил Жотев по-скоро са се самопредложили чрез свои „журналисти”.

Не на последно място шефовете на панагюрския футболен тим ще трябва да решат и съдбата на дубъла на Оборище, състезаващ се в „А” ОФГ – Пазарджик. Според някои от тях този отбор трябва да бъде спрян от участие в първенството, защото ще бъде смешно Панагюрище да поддържа реално два аматьорски футболни отбора.

При всички положения много от въпросителните, касаещи панагюрския футболен клуб ще отпаднат след сбирката днес.

 

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn