Дни на отворени врати се проведоха в „ОПТИКС“ АД

Екипът на „ОПТИКС“ АД за поредна година проведе Дни на отворени врати в различни производствени локации. Ученици от СУ „Нешо Бончев“ и ПГИТМТ имаха възможност да проведат „Един час в ОПТИКС“ и да се запознаят с професиите в компанията и възможностите за развитие по време на посещението си в Индустриална зона „Д-р Чочев“ на 17-ти април. Младите хора се срещнаха с технолози, част от програмата на „ОПТИКС“ за студентски практики, както и посетиха цеховете за оптично производство.

В подкрепа на добрите партньорства с образователни институции в региона на 19-ти април Производствено-развоен център „ОПТИКС“ в гр. Пловдив бе посетен от ученици на Професионалната гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив и студенти по електроника в ТУ-Пловдив. В кратка презентация стипендианти на компанията представиха интересни теми от ежедневната си работа и споделиха пред аудиторията своята лична мотивация да се присъединят към екипа на „ОПТИКС“.

Силно впечатление направиха представените развойни проекти, производствената среда и съвременното високотехнологично оборудване, които несъмнено са предпоставка за сериозно професионално развитие на бъдещите специалисти и инженери.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn