Доайенът на музейното дело в Панагюрище Атанас Атанасов с 80-годишен юбилей

От името на колектива на Исторически музей – Панагюрище и лично от името на директора на музея доц. д-р Атанас Шопов се връчи Поздравителен адрес на г-н Атанас Атанасов – директор на музея от 1972 до 1990 г., отдал 40 години от своя живот на музейното дело в Панагюрище, съобщиха от културната институция.

„Господин Атанасов от името на колектива на Исторически музей – Панагюрище и от името на доц. д-р Атанас Шопов – директор на институцията, Ви поздравяваме по повод Вашия 80-годишен юбилей. Една достойна годишнина! Пожелаваме Ви да бъдете здрав и благословен, горд с годините си, с това, което сте извървял и с това, което сте постигнал като творец, ръководител и деятел на културата в Панагюрище. Желаем Ви спокойни и щастливи дни, заобиколен от обичта на близките и любими хора и винаги добре дошъл в Исторически музей – Панагюрище!“. С тези емоционални думи Сабина Барзекова се обърна към г-н Атанас Атанасов.

Г-н Атанас Атанасов беше трогнат от уважението и почитта, оказана му от Историческия музей. Пожела на музейните работници здраве и успехи, за да могат, като него, с удоволствие да се завръщат в музея като в собствен дом.

За кратко юбилярът посрещаше посетителите в Залата трезор като екскурзовод и се върна във времето, когато е работил в музея.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn