Доброволците на БЧК са изработили над 6 000 мартенички. Със събраните средства ще помогнат възрастни и лежащо болни хора

6 300 мартенички са изработили тази година доброволците от БЧК и БМЧК-Панагюрище, съобщи координаторът на червенокръстката организация Павлинка Дундарова. Малки и големи дружно са се трудили и резултатът е налице – разнообразни модели, красиви и ефектни, създадени с много любов и фантазия. Традиционни и уникални , плетива, сувенири, гривни, магнити, за всяка възраст и за всеки вкус.

Изпратили са писма до местни фирми, които ежегодно закупуват от техните мартенички за своите служители, като по този начин подкрепят благородната кауза на доброволците. Голяма част от тях вече са закупили от червено-белите символи за здраве, изработени от доброволците.

Традиционният за червенокръстци благотворителен мартенски базар ще бъде открит на 23-ти февруари. От 10:00 до 14:00 часа в съботния ден младите червенокръстци ще бъдат пред комплекс „Каменград”.  Базарът ще продължи и в дните 25, 26, 27 и 28-ми февруари. Ако нямате търпение, добре дошли сте в къщата на БЧК- Панагюрище, от където можете да закупите мартенички за близки и приятели и да подпомогнете червенокръстци в благородната им мисия.

Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на възрастни и лежащо болни хора.

По традиция на 1-ви март червенокръстци ще зарадват с червено-белите символи за здраве панагюрци и своите приятели от Дневен център за деца и/или младежи с увреждания „Дъга“, Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св.св. Козма и Дамян“, Център  за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Закрила”  и ЦОП”Зора”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn