Доброволците на БЧК ще изработят 3 500 мартенички. Със събраните средства ще помогнат на деца в неравностойно положение

3 500 мартенички ще изработят тази година доброволците от БЧК и БМЧК-Панагюрище, съобщи координаторът на червенокръстката организация Павлинка Дундарова. Малки и големи дружно се трудят и резултатът е налице – разнообразни модели, красиви и ефектни, създадени с много любов и фантазия. Изпратили са писма до местни фирми,които ежегодно закупуват от техните мартенички за своите служители, като по този начин подкрепят благородната кауза на доброволците. Събраните средства ще бъдат използвани за подпомагане на деца в неравностойно положение.

DSC08889 DSC08890 DSC08896 DSC08898 DSC08901 DSC08907

По традиция на 1-ви март червенокръстци ще зарадват с червено-белите символи за здраве своите приятели от Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания „Дъга“, Дневен център за възрастни хора с увреждания „Св.св. Козма и Дамян“, Центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Закрила” и „Павел Бобеков”.

DSC08913

Припомняме, че 1 876 лева бе сумата, събрана от традиционния благотворителен мартенски базар , организиран от БЧК – Панагюрище през 2016 година. Доброволците бяха изработили около 5 000 мартенички, своят принос дадоха и малките помощници на Баба Марта, които твориха в Общинска библиотека „Стоян Дринов”. Със събраните средства червенокръстци подпомогнаха деца в риск.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn