Доброволците от БМЧК-Панагюрище отбелязаха 8 март с няколко инициативи

По повод 8-ми март младежите от Български червен кръст – Панагюрище и координаторът на червенокръстката организация Павлинка Дундарова посетиха своите приятели в ДЦВХУ „Св. св. Козма и Дамян“, за да поздравят дамите за празника. Зарадваха ги със стръкче здравец и 5 килограма бонбони.

Много обичаме тези млади хора за тези мили визити, наситени с енергия и възторг, благодарим за подарените бонбони, за дарените усмивки и онази привлекателна емоция на младите, решени да помагат на възрастните хора“, сподели директорът на центъра Савка Гешанова.

В следобедните часове на деня младежите раздадоха на централния площад „20 април“ над 50 красиви картички на преминаващите дами, с пожелания да бъдат здрави, обичани, уважавани и винаги усмихнати, защото усмивката прави жената още по-красива. Картичките бяха изработени от доброволците, с помощта на жените от ДЦВХУ „Св. св. Козма и Дамян“.

B3

Следващото мероприятие на панагюрските червенокръстци е свързано с отбелязването на Часът на Земята.

Над един милиард души в света, сред които българите и гражданите на още 119 държави, се очаква да угасят осветлението си за един част от 20.30 в събота 19 март 2016, като част от световната инициатива „Часът на Земята”, организирана от международната природозащитна организация WWF. Оставането за час на тъмно в последната събота на март се провежда за седми път в световен мащаб и е символичен знак за предприемането на сериозни действия срещу промените в климата.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn