Доброволците от БЧК-Панагюрище изработват мартенички за благотворителност

Усилен труд кипи в къщата на местната организация на БЧК, където доброволците прилагат умения, творчество и креативност, за да направят мартенички привлекателни за деца и възрастни. 3 700 мартенички вече са готови и впечатляват със своята уникалност.

Всички те са по поръчка на панагюрски фирми, за бъдат раздадени на техните служители , като по този начин подкрепят благородната кауза на червенокръстци.

Доброволците продължават да изработват червено-белите символи за здраве, а всеки който желае може да закупи от тях, в къщата на БЧК-Панагюрище, ул.“Васил Левски“ 7, всеки делничен ден от 08:00 до 12:30 часа, при спазване на всички противоепидемични мерки. Засега все още не е ясно дали ще бъде организиран традиционния първомартенски базар.

Парите от продажбата на уникалните произведения ще бъдат използвани за закупуване на технически средства за лежащо болни и нуждаещи се хора – патерици, тоалетен стол, проходилка, инвалидна количка. „Дори по един брой от тези средства да можем да закупим, ще бъде от изключителна важност, тъй като всички налични в БЧК към момента са раздадени“, сподели координаторът на местната червенокръстка организация Павлинка Дундарова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn