Доброволци на БМЧК-Панагюрище станаха пълноправни лектори по превенция на насилието, първа долекарска помощ и социално- помощна дейност

Седем доброволци от Български младежки Червен кръст – Панагюрище бяха на Лятната академия- Пазарджик, която се проведе от 18 до 25 юли в черноморския град Китен, споделиха днес младите червенокръстци. В Академията за доброволци на БМЧК са участвали общо 50 младежи от Пазарджик, Септември и панагюрските представители на организацията.

DSC07969

Александър Ильов, Саркис Андонян и Николета Стоянова са се обучавали в първа долекарска помощ, Десислава Кемилова и Мира Калагларска по превенция на насилието, а Пламена Ножделова и Мария Чопаринова в социално- помощна дейност.

DSC07955

Всички доброволци са получили сертификати за отделните превенции и вече са пълноправни лектори. Освен лекции на академията са били организирани дебати, ателиета, различни игри и забавления. Панагюрските младежи са се завърнали с много хубави емоции и нови приятелства.

DSC07965

Целта е натрупаните знания у доброволците по време на Лятната академия да бъдат разпространени сред по-широк кръг от деца и младежи.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn