OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Доброволци от БЧК – Панагюрище бяха отличени по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец

На 8-ми май отбелязваме Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Светът благодари на 96 000 000 доброволци от 190 страни за работата им с хората, които имат нужда от помощ. Този труд не винаги и привлекателен и признателен, но той за всеки доброволец е кауза. В тази огромна армия от доброволци се вписва и общинска организация на БЧК и БМЧК на Панагюрище. Нейните членове се събраха на тържествена среща за отбелязване на празника, на знаково за панагюрци място- Тутевата къща. Председателят на БЧК-Панагюрище, Нора Кунчева поздрави присъстващите и с огромно удоволствие и признателност връчи награди и грамоти на отличени доброволци от организацията.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По предложение на Общинския съвет на БЧК-Панагюрище, Централното ръководство на БЧК присъди Сребърна значка за заслуги към БЧК на дългогодишния председател на организацията Темелко Райчев.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Със значка за активна работа в редовете на доброволците бяха наградени: Цонка Гагова,  Парашкева Шиндарова, Павлина Делчева и Радка Панайотова, и от БМЧК- Пламена Ножделова и Десислава Кемилова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На срещата бяха връчени членски карти на 26 доброволци, работили в организацията  и доказали себе си в не една акции на БЧК, както и на млади активисти.Четирима млади хора, членове на БМЧК завършват средно образование и това беше достоен повод за благодарност  и пожелания за нови успехи в предизвикателствата на живота.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Хората обикновено забелязват доброволците тогава, когато имат нужда от тяхната помощ, но добрите дела и дълбоко моралните действия на всеки един член на БЧК носи изключително чувство за удовлетвореност и осмисленост на живота им.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn