Документалната книга на Продрум Димов „Българският Еверест“ ще бъде представена днес в Панагюрище

Новата книга за Васил Левски „Българският Еверест“ на пазарджишкия журналист и писател Продрум Димов ще бъде представена днес в Общинска библиотека „Стоян Дринов”. Събитието е с начален час 17:30ч.

prodrum

Изданието е посветено на 180-годишнината от рождението на Апостола  на свободата. В тази документално-публицистична книга авторът ни връща към моменти от житейския и революционен път на идеолога и организатора на българското националноосвободително движение.
В основата на произведението са обиколките на Апостола из Българско в рамките на Османската империя. Те обаче не са поднесени в очакваната цялост и в обичайната хронология, а са подбрани най-същностните и градивни случки и събития, разкриващи уникалността на Левски като личност, всеотдаен революционер, стратег и неуморим организатор на Вътрешната революционна организация.
Авторът е издирил 7 оригинални фотографии.
В книгата вниманието на читателите ще бъде привлечено и от изнесените нови факти и изводи, солидни предположения, които отхвърлят тиражираното толкова десетилетия предателство на поп Кръстю. Не може да не се оцени като достойнство на изданието и присъствието в неговото съдържание и на интервютата, направени с Николай Хайтов, професорите Николай Генчев, Дойно Дойнов и академик Константин Косев.
Изданието носи и любопитна информация за паметници, отзиви за книги, посветени на Апостола, и е обогатено с интересен снимков и мемоарен материал. В тази насока оправдан интерес предизвикват и приложените, оцелели до наши дни, 7 оригинални фотографии от Белград и Букурещ.
С цялостното си съдържание „Българският Еверест“ се отличава със своето актуално звучене и е един своеобразен горещ призив към нашите съвременници да се върнат към истинските ни национални стойности, търсейки себе си.

Продрум Димов е автор на 20-ина книги за деца, на няколко сборника с разкази и документални четива за възрастни. Писал е за Христо Радевски, Дамян Дамянов, Евтим Евтимов, Яко Молхов, Иван Динков и редица други автори.

Припомняме, че на 5 юли, пазарджишкият поет и белетрист Продрум Димов гостува в библиотеката на Народно Читалище „ Пробуда-1872”, с.Баня, където представи своята книга „ Българският Еверест”.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn