Документалният филм „Добричката епопея 1916“ ще бъде представен в Исторически музей-Панагюрище на 12 октомври

Документалният филм „Добричката епопея 1916” ще бъде представен на 12-ти октомври в Исторически музей-Панагюрище. Прожекцията е с начален час 17:00ч., на нея ще присъстват и авторите на филма, съобщиха от културната институция.

Лентата е плод на усилията на Продуцентска къща „Студио „Подвиг” и РК „46-и пехотен Добрички полк”. В документалния филм са използвани кадри от Международния военно-исторически фестивал “Добричка епопея 1916 – 2016”, проведен през 2016 г., с участието на реконструктори от България, Латвия, Русия, Украйна, Израел и граждани на Добрич. Сценарист и режисьор на филма е Снежана Иванова. Режисьор на бойните сцени е д-р Добрин Добрев – председател на РК „46-и пехотен Добрички полк”.

Интернет премиерата на филма бе на 8 ноември 2020 г. Тогава той бе гледан от стотици българи у нас и по света. На 4 септември 2021 филмът бе представен и пред българската общност в Чикаго. Предстоят премиери в страната и чужбина. На територията на България ще може да бъде гледан в София по покана на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” и в Панагюрище по покана на Исторически музей.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn