Допълнителни педагогически услуги за всички детски градини в община Панагюрище

Стартира подаването на документи за предоставяне на допълнителни педагогически услуги /ДПУ/ през учебната 2015/2016 година във всички детски градини в община Панагюрище. Правилата, сроковете за подаване на документи и други изисквания, специфични за всяка детска градина, ще бъдат публикувани на електронните страници на детските заведения и обявени на видно място в сградите им, уточняват от местната администрация. Допълнителни педагогически услуги ще се предоставят за втора година в детските заведения в общината като образователни услуги извън държавните образователни изисквания. Те се осъществяват от физически или юридически лица, регистрирани съгласно Търговския закон и Закона за търговския регистър, или от юридически лица с нестопанска цел.

Изпълнителите на услугите се избират след конкурс, а видовете педагогически услуги се определят с решение на Педагогическия съвет. Конкурсът се обявява след като родителите на децата писмено са заявили желанието си за ползване на съответната услуга.

През миналата година допълнителните образователни услуги се предоставяха в Панагюрище и в село Оборище. Бяха сформирани групи за английски език и танци, отделно от това имаше безплатни занимания по футбол, инициатива на Общината, която се реализира в панагюрските детски градини.

Правилата за осъществяване на допълнителни педагогически услуги вече са качени на сайта на Община Панагюрище /http://www.panagyurishte.org/images/pravila%20dpu.pdf/.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn