Доставят новите учебници до 15 септември

Издателство „Просвета“ гарантира, че ще достави новите учебници за втори и шести клас за началото на учебната година. А новите учебници за 8 клас,  които не се плащат от държавата, а се купуват от учениците, ще бъдат на борсите и в книжарниците поне седмица преди началото на учебната година. Това съобщи главният редактор на издателството Кина Андреева.

От „Просвета“ съобщават, че днес Министерството на образованието и науката (МОН) е обявило, че учителите са одобрили всички (над 70) печатни и електронни учебници на най-голямата издателска група в страната.

„Всички училища, които подадат своите заявки до 21 август и подпишат договор за доставяне до 24 август, могат да са сигурни, че ще получат учебниците за втори и за шести клас за 15 септември“, уточняват от издателството.

Някои от новите учебници за осми клас са в два варианта, по избор – цветен и черно-бял, като черно-белият е по-евтин и по-лек. Съдържанието им обаче е едно и също.

Електронните учебници пък ще са на разположение на учителите и учениците още в първите дни на септември. Учебниците са с марките „Просвета“, „Просвета АзБуки“ и „Просвета Плюс“.

По всеки предмет има по два или по три различни учебника, за да може учителят да подбере най-подходящия за своите учениците. Новите учебници са написани на лек и разбираем език, съобразен с възрастта на децата. Към всеки учебник има книга за учителя с методически насоки. Подсигурени са и помагала – тетрадки, сборници, работни листове, табла.

Издателството предлага два различни комплекта за втори клас – „Чуден свят“ на „Просвета“ и „Голямото приключение“ на „Просвета Плюс“. Всеки от тях включва учебници по български език и читанка, математика, околен свят, музика, изобразително изкуство и технологии и предприемачество. Нови учебници за втори клас има и по три чужди езика – английски, немски и руски.

Всички печатни учебници са придружени и от електронни, които съдържат изключително атрактивни 3D анимации, както и допълнителни интерактивни упражнения и задачи, видеоклипове, образователни игри. Те правят обучението интересно. С тях и малките, но и по-големите ученици се забавляват, докато учат, защото е-учебниците говорят, свирят, пеят, разказват истории чрез триизмерни възстановки и видеоклипове.

Учители, ученици и родители могат да разгледат демоверсии на електронните учебници още сега на сайта на издателството: http://www.prosveta.bg/proekti-uchebnici-2-6-8-klas./

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn