Достъпно е приложение за подаване на сигнали за незаконни дейности в горите

Вече е достъпно приложение за подаване на сигнали от граждани относно съмнения за незаконни дейности в горите. То е zashtiti.gorata.bg

„Безусловно вярвам, че всички политики, политици, всичко, което се случва в държавата следва нагласите  – обществените и желанията на всички нас – на хората и на обществото. Ако ние като общество развием до такава степен нетърпимост към престъпленията, към неморалните действия в горите, към прекомерните сечи, убеден съм, че рано или късно всички политики и всички закони и методи за ефективен контрол те ще последват това общество “, каза за БНР Никола Рахнев от „Защити гората“.

По думите му „Защити гората“ представлява лесно решение, с което всеки човек с мобилен  телефон в ръка се превръща в единица, която може да контролира всичко случващо се в горите  в България.

Например виждате някъде сеч, описали сме коя сеч е законна и коя е незаконна,  има много лесни белези, по които може да се разпознае, можете да ги видите на zashtiti.gorata.bg. Снимате с телефона си, подавате сигнал, ако имате съмнения за такива. Този сигнал отива директно в Изпълнителната агенция по горите. Разглежда се в много кратки срокове и получавате отговор, който се публикува на страницата и по този начин и в приложението, и всеки човек може да види всички сигнали“, допълни  Рахнев.

Приложението е създадено съвместно с Изпълнителната агенция по горите и организацията Гората.бг.

„Всички сигнали се проверяват от Изпълнителната агенция по горите, която има изградена система за контрол, която е и законово регламентирана“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn