Доц. Георги Бърдаров представя своя роман „Аз още броя дните“ в Панагюрище

Днес, 10 юни, от 18:00 часа, в музикалната зала на читалище „Виделина-1865“ доц. Георги Бърдаров ще гостува в Литературен салон „Виделина“. Писателят ще представи своя роман „Аз още броя дните“. Георги Бърдаров е победител в реалити формата „Ръкописът“ за дебютиращи писатели в България. Той е доцент в СУ „Св. Климент Охридски”, специалист по етнорелигиозни конфликти, геоурбанистика, миграция на населението, дългогодишен сценарист на тв викторините „Стани богат”, „Това го знае всяко хлапе” и „Аз обичам България”, представи автора на популярния разказ „За петата ракия, или колко е хубав животът” и на романа „Аз още броя дните”.

„Аз още броя дните” разказва за голямата любов между християнина Давор и мюсюлманката Айда на фона на жестоката братоубийствена война в Босна през 90-те години на XX век. Романът е по действителен случай, а главните герои са заедно още от деца.

За първи път чух тази история в университетската аудитория. Оттогава имам усещането, че тя сама ме намери и точно аз трябваше да я разкажа. След това я включих в моя лекция за разпадането на Югославия, разказах я и в научната си монография „Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС” и накрая я романизирах. Написах романа от ноември 2014-а до април 2015-а в едно кафене до университета, тъй като нямаше къде да пиша. Сутрин пиех чай, вечер –  уиски, и пишех”, разказва авторът.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn