Доц. Георги Бърдаров ще разкаже за себе си и творчеството си пред панагюрци

Среща с личността и творчеството на доц. Георги Бърдаров организира панагюрското читалище „Виделина-1865“. Събитието ще се проведе на 29 февруари от 18 часа в музикална зала на читалището.
Доц. Георги Бърдаров стана победител в риалити формата на БНТ „Ръкописът“. Финалистът бе избран измежду 72-ма участници в състезанието, от които само петима достигнаха до финала, а неговият роман „Аз още броя дните“ получи договор с едно от най-големите български издателства.
Доц. Георги Бърдаров е заместник-декан на Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и ръководител на катедра „Социално-икономическа география“. Води курсове по география на населението и селищата, геоурбанистика, етно-религиозни конфликти, регионален анализ на човешките ресурси, демография.
Автор е на научната монография: „Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС“, изд. „Едикта“ и на книгата „27 велики футболни истории“, изд. „Сиела“, както и на най-четения български разказ в интернет „За петата ракия или колко е хубав живота“.
Сценарист е на телевизионните предавания „Стани богат“, „Столът“, „Това го знае всяко хлапе“, „Аз обичам България“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn