Доц. д-р Ралица Мирчева откри изложба „Живопис“ в Исторически музей- Панагюрище

На 13 юни, доц. д-р Ралица Мирчева представи своето изкуство в изложбената зала на Исторически музей- Панагюрище. Навръх рождения си ден тя откри изложба „Живопис“. Гости и приятели уважиха събитието и споделиха свои мисли, свързани с тематиката на представените произведения.

Ралица Мирчева е запомнящ се автор с участия в редица престижни изложби и пленери в България и в чужбина.Работи в областта на рисунката и живописта, както и в съвременните направления на художествения текстил – текстилна триизмерна пластика, ръчно правена хартия и плъст. Присъства активно в творческия живот на съвременното българско изкуство, позната е като изявен живописец и автор в областта на текстила. Творби на Ралица Мирчева са притежание на частни колекции в Норвегия, Швеция, Холандия, Испания, Англия, Германия, Гърция, Турция, САЩ и България.

Изложбата „Живопис“ на доц. д-р Ралица Мирчева е част от събитията, включени в Юнските празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение и красота“, организирани за осма поредна година от Община Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn