„До инцидента се е стигнало след емоционална игра”, каза директорът на ДГ ”Пролет” Анета Сапунджиева по повод инцидента с битото дете

Новината за 2-годишно дете от Панагюрище, което по думите на баща му е бито от учителката в детската градина, разбуни духовете в града, предизвика лавина от коментари и интереса на националните медии, които изпратиха репортери на място, за да изяснят случая.

Страстите се разгоряха най-напред във фейсбук, след като бащата на детето Георги Налбантов публикува поредица от снимки, на които ясно личи, че личицето на детенцето е посинено. Той твърди, че това се е случило във вторник, 5-ти септември, когато детето е било оставено в ръцете на учителките от детска градина „Пролет“ в Панагюрище. Панагюрски майки и бащи се включиха в подкрепа на учителката Павлина Ерова, за която бащата твърди, че е била 2-годишно дете. Други родители обаче сипят негативни коментари.

Момченцето е там от едва два дни, когато дядо му го взима и вижда следите по лицето му. Учителките му дали мехлем да го маже, а то било разстроено. Семейството на Кристиян винят учителката и посочват, че самото дете им е казало, че госпожата го е била по дупето, бузките и му е дърпала ухото. Учителката Павлина Ерова е била дежурна тогава в групата. Пред bTV тя заяви, че не го е удряла и не е имало причина да го прави. Разказа, че Кристиян  искал да играе с дете, което му е съседче и са седнали на столчетата. „Те са се гушкали и прегръщали. Казах им да не се прегръщат. Криси се клатеше ту напред, ту назад. Има вероятност да се е чукнал в столчето. Продължиха да играят. Не съм го чула да плаче. Баткото го е цункал да му мине. Като го сложихме да спи видяхме, че има синки от едната страна”, разказва Ерова, пред bTV.

Директорът на градината Анета Сапунджиева заяви, че до инцидента се е стигнало след емоционална игра. Тя от своя страна обвини семейството на детето в агресия и заяви, че преподавателката е била обиждана и заплашвана от тях. Пусната е и жалба в полицията.
Майката на детето коментира, че е абсурд  да има синини от столче и момченцето й казало, че учителката го е ударила, а баткото го е захапал.
Педагозите и семейството на детето влязоха в спор дали той може да говори. Според учителката той казва само „мама иде, тати иде, купи бонки”, а според семейството той говори добре и без проблеми.
Семейството е категорично, че момченцето ще бъде записано на друга градина. Те искат госпожата да не бъде повече учителка и да има камери в градините.

Директорката Сапунджиева добави, че ще предаде писмените обяснения на кмета на общината и ако прецени, ще приложи санкции по Кодекса на труда.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn