До момента няма официално предложение относно преместването на дейността на „ДКЦ 1“ ЕООД

По повод предложение от ръководството на МБАЛ „Уни Хоспитал”, касаещо преместването на дейността на „ДКЦ 1“ ЕООД в сградата на болницата, бяха проведени разговори със заинтересованите страни.

Първата работна среща с общински съветници и кмета на Община Панагюрище Никола Белишки се състоя на 16 април 2019 г.,по инициатива на ръководството на МБАЛ „Уни Хоспитал”. На нея изпълнителният директор на „Асарел Панагюрище Здраве” д-р Явор Дренски изложи вижданията на „Уни Хоспитал” за предприемането на съответните действия.

На 23 април 2019 г., по инициатива на управителя на „ДКЦ І“ ЕООД Панагюрище  д-р Мирела Делибашева, се проведе втората работна среща. Д-р Делибашева представи своите възгледи за управляваното от нея дружество. Както тя, така и голям брой пациенти не желаят промени в местоположението и статута на „ДКЦ 1“ ЕООД.

До момента от МБАЛ няма внесени официални документи и предложения, които да бъдат разглеждани и обсъждани от администрацията или общинския съвет.

Община Панагюрище не е променила своята последователна политика в сферата на здравеопазването, която подкрепя развитието на общинското дружество  „ДКЦ 1“ ЕООД като средище на доболничната помощ и създаването на модерен медицински комплекс, който да предоставя на жителите на общината съвременни висококачествени здравни услуги.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn