До петък истинска пролет, през уикенда зимата се завръща

Времето до края на работната седмица ще е слънчево и топло с температури до 18 градуса. През уикенда обаче зимата се завръща и следващата седмица ще е студена и снежна, сочи краткосрочната прогноза за времето на НИМХ към БАН. Приятното време ще се задържи до петък – топло, предимно слънчево и с високи дневни температури.
В петък обаче се задава рязка промяна. Над страната ще се формира средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето над цялата страна. Ще завали дъжд, а на много места дъждът ще премине в сняг – най-вече на северозапад, в Предбалкана и по високите полета.
Възможно е да се образува и снежна покривка. Температурите все още ще бъдат сравнително високи, а по-студеният въздух ще бъде в Северна и Северозападна България.
В неделя облачността ще се разкъса и за два дни времето ще се стабилизира, валежите ще спрат.
Във вторник обаче се задава нов средиземноморски циклон, който ще бъде по-съществен от предишния и ще донесе нови валежи. Те ще бъдат основно в югоизточните, източните и централните части на страната. Отново се чака и сняг, и допълнителна снежна покривка.
Цялата следваща седмица ще е снежна. Не се очакват обаче извънредни студове и температурни рекорди, обещават синоптиците.
 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn