До 20 градуса през февруари

Най-ниските температури през февруари в по-голямата част от страната ще бъдат между минус 8 и минус 13 градуса, а най-високите – между 16 и 21 градуса, сочат прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.
Очаква се средната февруарска температура да бъде над нормата, а сумата на валежите през месеца да е около и под нормата. Обичайно за февруари, динамиката на атмосферата ще бъде повишена и ще има чести промени на времето, без да се образува съществена трайна снежна покривка в равнините, прогнозира метеорологът.
В началото на месеца ще бъде топло, с променлива облачност, често намаляваща до слънчево време. Около средата на първото десетдневие на места ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, последвани от понижение на температурите.
През втората половина от десетдневието отново ще бъде променливо, с температури близки и по-високи от обичайните. Вероятност за превалявания ще има и към края на десетдневието.
През второто десетдневие вероятността за превалявания е по-голяма, но те ще бъдат на места и ще са предимно слаби и краткотрайни. През първата половина, когато и температурите ще са сравнително високи, ще превалява предимно дъжд. Към средата на второто десетдневие се очаква застудяване и в Северна България, и по високите полета на Западна България, ще има и сняг.
През третото десетдневие на февруари температурите ще бъдат близки до обичайните. Времето ще остане променливо, с условия и за превалявания – от дъжд и от сняг.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn