До 6 години затвор може да получи кметът на община Стрелча Стойно Чачов за упражнена принуда върху своите подчинени

До 6 години затвор може да получи кметът на община Стрелча Стойно Чачов за упражнена принуда върху своите подчинени, е заявила на извънреден брифинг Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщава news.bg.

Вчера, 11 март, в полицията в Пазарджик е получен сигнал от бивш служител на Община Стрелча, че в началото на август 2016 г. кметът е събрал общински служители и под заплаха, че ще бъдат уволнени дисциплинарно, ги е принудил да подадат заявления за напускане без да е упомената конкретна дата. Подадени били най-малко 17 заявления за напускане на работа доброволно. Те били подписани под натиск от кмета Стойно Чачов. Сигналът е от едно от лицата, подали такъв документ. Арнаудова е категорична, че става дума за престъпленията принуда и злоупотреба с власт.

От прокуратурата в Панагюрище търсят документи. Разпитват се общинските служители, които потвърждават принудата. До момента са разпитани 10 служители от „Социален патронаж“, двама от общински имоти и други служби. Всички потвърждават, че са били подложени на натиск, е казала Арнаудова.

Към момента не са открити подадените заявленията, но според прокурор Арнаудова и без документи има престъпление, което може да се докаже и въз основа на свидетелски показания. Всички разпитани потвърждават едни и същи факт – за упражнено психическо въздействие, което граничи със злоупотреба с власт.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn