Дриновските празници стартират на 17 октомври

На 17 октомври от 11:30 часа в двора на ОУ „Проф. Марин Дринов” ще бъдат открити Дриновските празници, посветени на 178-та годишнина от рождението на патрона на училището Марин Дринов.

Във вторник, 18 октомври ще бъде открита изложба „Разкази в снимки”, създадени от възпитаници на училището и ЦНСТ гр. Пловдив, по време на Лятата театрална академия в с. Широка лъка. Изложбата ще бъде подредена във фоайето на първия етаж в училището и ще бъде официално открита в 10:30 часа. В 11:30 часа първокласниците ще посетят къща-музвй „Марин Дринов”, а от 17:30 часа е организиран интегриран урок по история и цивилизация, география и икономика, музика, изобразително изкуство и информационни технологии на тема „По стъпките на Професора”, който ще се състои в Актовата зала на училището.

На 19 октомври от 14:00 часа отново в Актовата зала ще се проведе среща с доц. д-р Атанас Шопов, директор на Исторически музей-Панагюрище на тема „Просветното дело на Марин Дринов в Княжество България”.

Тържествената церемония по връчване на поименната студентска стипендия „Проф. Марин Дринов”, учредена от Община Панагюрище и „Асарел-Медет”АД ще се състои на 20 октомври от 11:30 часа в къща-музeй  „Марин Дринов“. По същото време е организирана пътуваща изложба „Пъстър свят” от училището до Градския парк, където в 12:00 часа ще бъдат поднесени цветя на паметника на проф. Марин Дринов.

На 21 октомври от 9:30 часа в двора на ОУ „Проф. Марин Дринов” ще се проведе спортен празник. Организирани са лекоатлетически крос за ученици от начален етап, лекоатлетическа щафета за ученици от V-VIII клас, футболен и баскетболен турнир.

Традиционната среща на дриновските училища в гр. Кюстендил е предвидена за 21-22 октомври.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn