Дриновци и бончевци ще представят общината на областния кръг в Националното състезание по безопастност на движението по пътищата

На 27.02.2023 г. ОУ „Проф. Марин Дринов“ бе домакин на общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата за учебната 2022-2023 г. В състезанието участваха училищни отбори на ОУ „Проф. Марин Дринов, ОУ „20 април“, СУ „Нешо Бончев“ и ПГИТМТ в две състезателни групи – V-VII клас и VIII-X клас.

Състезанието и за двете състезателни групи протече в две части – писмен и практически тест. Писмените тестове се решаваха отборно, а в практическия тест отборите участваха с двама състезатели.

В Първа състезателна група – V-VII клас отборът на ОУ „Проф. Марин Дринов“ събра най-голям брой точки от писмения и практическия тест и завоюва първото място. На второ място е отборът на ОУ „20 април“ и на трето място – СУ „Нешо Бончев“.

Във Втора състезателна група – VIII-X клас на първо място се класира отборът на СУ „Нешо Бончев“, а на второ място – отборът на Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм.

Отборите на ОУ „Проф. Марин Дринов“ и СУ „Нешо Бончев“ ще представят община Панагюрище на Областния кръг.

Организаторите на състезанието изказват благодарност за оказаното съдействие и подкрепа на мл. инсп. Йовко Йовков – младши автоконтрольор, звено „Пътен контрол“ към РУ-Панагюрище и мл. инсп. Васил Крушевски – ООР, звено ППД към РУ-Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn