Дриновци се включиха активно в Европейската седмица на мобилността

И тази година ОУ „Професор Марин Дринов” се включи в Европейската седмица на мобилността, провела се от 16 до 22 септември и бе фокусирана върху темата „Интелигентно и устойчиво придвижване – инвестиция за Европа“, съобщиха от училищното ръководство. Мотото под което мина седмицата на мобилността беше „Интелигентно придвижване. Силна икономика“. Кампанията в училището стартира с кът за първокласниците от ПИГ за четене и оцветяване на картинки на тема „Придвижвам се пеша!”.

На 20 септември се проведе открит урок „Алтернативен транспорт – история и бъдеще“. Г-жа Силвия Анова запозна учениците с презентацията „Транспортът – различен и необходим“, след което под нейно ръководство се проведе състезанието „Алтернативна мобилност” с учениците от 3в клас, изпъстрено с електронни пъзели, кръстословица, отгатване на превозното средство по контура и др. Експертът от РИОСВ-Пазарджик – г-жа Цветана Чочева, партнира на ОУ ”Проф. Марин Дринов”, гр. Панагюрище в проведената инициатива.
Г-жа Чочева бе партньор и в арт-ателието за създаване на комикс „Пътешествие с…”с ученици от 4-те класове, което бе проведено под вещото ръководство на г-жа Машева. В края на ателието най-добрите творби бяха отличени с грамоти.
На 20.09.2016 г. в двора на училището се проведе и състезание с велосипеди „Чист въздух – ти си на ход“. Организатори на състезанието бяха г-н Карагьозов и г-н Лазаров. То бе посветено на Международния ден на озоновия слой. Най-добрите колоездачи получиха награди.
Седмицата завърши с „Ден без автомобили – 22 септември“, в който бяха раздадени информационни листовки на шофьорите с мотото „Бъди зелен! Слез от колата си поне за ден!”.

d-mob d-mob1 d-mob2

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn