Дриновци с персонални подаръци от инициативата „Часът на Иви и Енчо“

От началото на 2016 година учениците от четвъртите класове в ОУ „Проф. Марин Дринов“ веднъж месечно бяха обучавани по теми, свързани с инициативата „Часът на Иви и Енчо, съобщиха от училищното ръководство. Занимателни обучения за енергия и екология“ Модул 2. Обучението завърши с изработване на макет, посветен на тема „Екологичен град“. Макетът, трябваше да представи идеите на учениците за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично.
Конкурсът се проведе в периода април – май 2016 г. в рамките на 2 етапа. За участие в конкурса, който се провежда за трета поредна година, бяха поканени всички училища, които участват в инициативата „Часът на Иви и Енчо.“ Първоначално оценяването бе на училищно ниво, при което спечелилият първо място, имаше право да изпрати видео на макета си на национално ниво, където оценяването се извърши от експерти на EVN България съвместно с експерти по начално образование от Регионалните инспекторати по образование. Критериите за оценка включваха техническите параметри на макета, прилагането на идеи и мерки за енергийна ефективност, комплексна и детайлна изработка, оригиналност и креативност. Анонимността на участващите проекти и безпристрастността при оценяването бяха гарантирани от присъствието на нотариус при отварянето на постъпилите проекти.
Трудът на всички ученици бе възнаграден с персонални подаръци – талисмани (зайчето Енчо) и грамоти с логото на инициативата.

nagradi1 nagradi4 nagradi 3 nagradi 5 nagrsdi2

Oborishre.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn