Дриновци участваха в тренинг „Техники и правила за контрол на гнева”

Повечето хора – и млади и възрастни, са изпитвали силен гняв. За разлика от децата обаче възрастните умеят да контролират поведението си при възникване на тези чувства. За да се научат да контролират гнева си, на 1 ноември на гости на учениците от 4а, 4б и 5в клас в ОУ”Проф. Марин Дринов” бе психологът на училището Силвия Анова. Бяха проведени няколко тренинг – обучения на тема „Техники и правила за контрол на гнева”, съобщиха от школото.

dr2 (2)
По време на занятията учениците си отговориха на въпроса, може ли гневът да се освободи по положителен начин, без да се превръща в агресия към другите или към себе си.

dr (2)
В 4б клас учениците бяха запознати с няколко упражнения от детската йога, които могат да бъдат изпълнявани редовно в домашни условия и чрез които всяко дете със сигурност ще има възможността да балансира енергийно и емоционално своето тяло и своя дух и когато порасне, независимо колко трудни ситуации ще му се изпречат по житейския път, ще може да се справя само с емоциите си.
В 4а и 5в клас бяха разгледани начини за овладяване пристъпите на гняв като „Камъкът на търпението “, „Вълшебен щит, екран или балон”, броене до 10, правилно дишане и др. Бяха разгледани и техники за контрол на гнева, които могат да се практикуват в домашни условия – игра с възглавничката “Бобо”, писане на гневно писмо, борба с боксова круша, затваряне гнева в кутия, изработване на рисунка или фигурка от пластилин или глина и др.
Предвижда се в следващия тренинг да бъдат усвоени и други ефективни техники за контрол на гнева.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn