Дриновци ще представят община Панагюрище на областния кръг в Националното състезание по безопастност на движението по пътищата

Отборът на ОУ „Проф. Марин Дринов“ ще представи община Панагюрище в областния кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата /БДП/. Областният кръг за I състезателна група, ученици от V-VII клас, ще се проведе на 15.05.2021 г.  в СУ„Георги Бенковски“ – гр. Пазарджик. Общинският кръг на Национално състезание по БДП се проведе на 7 май, съгласно приетия от МОН регламент в две части: писмен тест и практически тест. В него учениците от отбора на ОУ „Проф. Марин Дринов“ с ръководител Петранка Панчева показаха отлични познания по безопасност на движение по пътищата и демонстрираха умения в майсторско управление на велосипед.

Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се организира и провежда в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН  за ученическите олимпиади, националните състезания и  националните състезания по професии през учебната 2020/2021 година. Основна цел на състезанието е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците за спазването на правила и  формирането на култура за безопасно поведение на пътя.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn